Maandag, 17 oktober 2022 21:07

03/12 | Psychologie : Prof. Filip Raes - Weg van het piekeren

WAT ALS STRAKS ...

IK MAAK ME ZORGEN DAT ...

HAD IK NIET BETER ...

Zijn dat vragen die wel eens door je hoofd spoken? Dan ben je misschien wel een piekeraar. Zaterdag 3 december interviewt Kathy Van Crombruggen professor Filip Raes over over piekeren en hoe ermee om te gaan.

 

Korte inhoud

Piekeren is geen pretje. Het brengt allerlei ellende met zich mee, en kan zelfs uitmonden in een angststoornis of depressie. Toch ben je er midden in een piekerbui vaak van overtuigd dat je, door te blijven tobben, een oplossing zult vinden voor zaken waar je in vastzit. Het tegenovergestelde is waar: door al dat gepieker blijf je juist vastzitten in je hoofd, en kom je maar zelden tot actie of oplossingen. Het leven staat op pauze en intussen begin je jezelf alleen maar slechter te voelen.

In Weg van het piekeren beschrijft Filip Raes hoe hij, als gedragstherapeut, werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen. Dit boek vertelt in heldere stappen hoe je een nieuwe weg inslaat. Hoe meer je die nieuwe weg bewandelt, hoe breder die wordt en hoe meer je jezelf bevrijdt.

 

Filip Raes is gedragstherapeut, psycholoog en professor psychologie aan de KU Leuven.

Kathy Van Crombruggen studeerde sociologie en klinische psychologie en heeft haar praktijk  Vividus in Mechelen.

 

Het belooft een interessante en leerrijke avond te worden. Er wordt ook tijd vrijgemaakt voor vragen vanuit het publiek. Ben je er graag bij? Schrijf je in door een mail te sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met in het onderwerp "Filip Raes - Piekeren" en in het bericht uw naam en het aantal personen. 

Toegangsprijs is 4 euro, die in mindering wordt gebracht indien u het boek aankoopt. 

Gelezen 1348 keer Laatst gewijzigd op Maandag, 17 oktober 2022 21:35