Donderdag, 13 juni 2024 09:18

19/6 | CIMIC-café | Picaflores: Tonkiry artists-for-the-rainforest. 

CIMICvzw gelooft in de kracht van meerstemmigheid, dialoog en ontmoeting. Er is geen betere plek, geen beter moment om elkaar te ontmoeten en met interessante auteurs, kunstenaars, mondiale ondernemers, journalisten en ontdekkingsreizigers in dialoog te gaan dan in het CIMIC-café.

Zak af naar Mechelen voor een maandagavond vol gebabbel, gepeins en ontmoeting. Schuif om 19 uur mee aan tafel in het café van boekhandel de Zondvloed.

Picaflores

Picaflor betekent kolibrie en verwijst naar de belangrijke bijdrage van de kleine kolibrie en zijn betekenisvolle acties in het grotere ecosysteem. Een van de speerpuntprojecten van Picaflores.org is Tonkiry Artists-for-the-Rainforest.

Jan Paul Buijs (1963) is medeoprichter van dit kunstproject waarbij 30 kunstenaars uit het Peruaanse regenwoud in 2024 tentoonstellen in 5 landen, waaronder dus ook in ons land. Ze trachten ons via kunst bewust te maken van de kwetsbare ecosystemen in het regenwoud en ze ondersteunen op die manier de inheemse volkeren als beschermers van dat woud.

Jan Paul Buijs zet zich al sinds 2018 in voor deze organisaties en sinds 2022 doet hij dat zelfs full time.

Hij heeft een achtergrond in biologie en informatica en heeft langere tijd in R&D en in de energiesector gewerkt, ook internationaal. Hij heeft zijn professioneel werk in het bedrijfsleven steeds gecombineerd met een inzet als vrijwilliger voor vzw’s, vooral met een grote interesse in natuur en natuurbescherming.

Jan Paul heeft oog voor de spirituele dimensie van de inheemse volkeren in Peru, Ecuador en Brazilië. De kunst van de Amazone-schilders in Peru wordt ook Arte Medicinal genoemd vanwege de verbinding die er tussen hen en de omringende natuur tot stand wordt gebracht.

Op maandag 17 juni om 19 uur verwelkomen we Jan Paul in het CIMIC-café@deZondvloed.

Reserveer je zitje via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Gelezen 221 keer Laatst gewijzigd op Donderdag, 13 juni 2024 09:30