Dinsdag, 07 mei 2024 11:26

23/05 | Boekvoorstelling : Marc de Bel en Jasper Van Loy - Belhamel

Is een introductie nodig? Misschien toch nog wel, want hoe goed ken jij Marc de Bel? Een schrijver die jong en oud blijft fascineren. Donderdag 23 mei komt hij samen met biograaf Jasper Van Loy zijn biografie Belhamel voorstellen. 

Niemand die meer Vlaamse kinderen aan het lezen heeft gekregen dan Marc de Bel. Sinds zijn klassiek geworden debuut 'Het ei van oom Trotter' broedde hij meer dan 200 verhalen uit, gaf hij 2000 lezingen, verkocht hij ruim 2,5 miljoen boeken en werd zijn werk vier keer verfilmd. Hij boeit kleuters, tieners en (jong)volwassenen, en dat al bijna veertig jaar – de fans van het eerste uur brengen intussen hun kinderen mee. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Journalist Jasper Van Loy (De Morgen, Humo) viel als kind in een kast met Marc de Bel-boeken en beantwoordt die vraag in Belhamel.

Meteen kom je ook te weten waarom oom Trotter niet nonkel Trotter heet, welke bekende acteur naast de rol van Blinker greep en hoe het komt dat de Boeboeks, tot op heden, nooit tot Amerika zijn geraakt. 'Belhamel' is het verhaal van een eeuwig kind, een dromer, een meesterverteller en een ondernemer, allemaal onder één kleurig schedeldak.

De populairste jeugdschrijver in dit land, van fontanel tot teen ontleed, in onze koffiebar. Kom mee de biografie van de iconische jeugdschrijver ontdekken, samen met de auteur(s) zelf. Het wordt een interessante avond in het gezelschap van Marc de Bel en Jasper Van Loy.  

Programma:  

19.00: Welkom!

19.30: Inleiding door Uitgeverij Houtekiet

19.45: Interview Jasper Van Loy en Marc de Bel

20.30: Stukje voorlezen uit het boek

20.45: Signeersessie en receptie  

 

De avond is gratis. Inschrijven verplicht via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Gelezen 441 keer Laatst gewijzigd op Woensdag, 08 mei 2024 13:18