Woensdag, 20 maart 2024 13:44

25/04 | Boekvoorstelling: Onze sociale zekerheid - Jef Maes

Welke rol speelt de sociale zekerheid in ons leven? Wat omvat dat eigenlijk? Wat maakt ons systeem bijzonder en blijft het overleven?

In zijn nieuwe boek ‘Onze sociale zekerheid – ervaringen en voorstellen’ trekt Jef Maes alle draden van een leven vol engagement bij elkaar. Die sociale zekerheid speelt daar een cruciale rol in. Dat begint al in zijn jeugd in een arbeidersgezin in de Rupelstreek en gaat verder tijdens en na zijn studies. Totdat hij bij het ABVV begint te werken. Meer dan 20 jaar is hij er de man van de beheerscomités van de sociale zekerheid.

In dit boek ontrafelt hij een reeks mythes over onze kathedraal (‘niet efficiënt’, ‘onbetaalbaar geworden’, ‘wordt beter gesplitst’, enzovoort). Maar hij gaat ook in op de grote discussies rond pensioenen, werkloosheid, ziekte- en invaliditeit en gezondheidszorg.

De boekvoorstelling gaat gepaard met een panelgesprek. Het panel bestaat uit Jef Maes, Jan Bertels. Andere namen volgen nog.

Er is tijd voor vragen en bedenkingen, en het staat open voor iedereen die meer wilt weten en ontdekken over het sociale zekerheidssysteem, waar zoveel over gezegd wordt, maar we misschien nog veel over kunnen leren. 

 

Praktisch:

Op donderdag 25 april stelt Jef Maes - ism Linx+ en het ABVV- zijn nieuwste boek voor in boekhandel De Zondvloed (Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, Mechelen).

Deuren gaan open om 19.30u, de boekvoorstelling start om 20.00u.

Nadien is er de mogelijkheid om na te praten met een drankje en het boek te laten signeren.

Gratis inkom, wel verplicht inschrijven via de site van Linx+.

Gelezen 1344 keer