Donderdag, 23 november 2023 12:34

19/12 | Psychologie: F*ck de menopauze - Liesbeth Gijsel

Dinsdag 19 december om 20 uur zet klinisch psychologe Kathy Van Crombruggen de psychologiereeks verder. Ze nodigt Eos Psyche&Brein-hoofdredactrice Liesbeth Gijsel uit om te praten over haar boek “F*ck de menopauze”. Een boek dat heel wat losmaakte in de media, en dus een conversatie waar we als maatschappij nood aan hebben, en een stevige gesprekspartner aan tafel.

Schrijf je zeker in!

 

Over het boek

 

In haar sterk onderbouwde, maar vooral ook empathische en geëngageerde boek F*ck de menopauze wandelt Liesbeth Gijsel met je mee langs vragen en heikele kwesties, zonder ook maar iets te verbloemen. Veertiger of niet, een geïnformeerde vrouw is er twee waard en een gerustgestelde misschien wel vier!

De menopauze is veel meer dan een opvlieger nu en dan en het stoppen van de menstruatie. Er gaat een jarenlang proces aan vooraf, dat zich al op 40 jaar op gang kan trekken. Bovendien zijn de precieze kenmerken weinig bekend, waardoor maar weinig vrouwen erop voorbereid zijn.

Vanuit een persoonlijk perspectief - wat staat me precies te wachten? - gaat wetenschapsjournalist Liesbeth Gijsel op zoek naar de waarheid en ontkracht ze hardnekkige mythes en clichés. Want de overgang hoeft niet iets te zijn dat je lijdzaam ondergaat!

Wat zijn de eerste signalen van de overgang? En wat is dan het verschil met de (peri-) menopauze?

Hoezo veranderen die verrekte hormonen niet alleen je lichaam, maar ook je concentratievermogen bijvoorbeeld?

Waarom worden vrouwen na de menopauze vaak zo negatief belicht, terwijl ze in andere tijden of culturen juist een heldenstatus hadden?

Hoe blijf je genieten van stomende seks, zelfs met vaginale droogte of andere blokkades?

Hoe claim je als vrouw in de overgang je plek op de werkvloer, ondanks het taboe?

Wat werkt nu écht tegen stemmingswisselingen, opvliegers en plotse gewichtstoename?

Hoe veilig is hormoontherapie, welke alternatieve therapieën werken en welke zijn lariekoek?

 

Wil je zelf wat mist rond het onderwerp wegnemen? Zelf horen waar de mediastorm om gaat? Kom gerust langs en breng je eigen vragen en verhalen mee. Het belooft een interessante avond te worden. 

 

Schrijf je in via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Toegangsbijdrage is 4 euro, zo kunnen we fijne boekenbaravonden blijven organiseren.

Gelezen 1010 keer Laatst gewijzigd op Donderdag, 23 november 2023 13:39