Dinsdag, 17 oktober 2023 08:17

15/11 | Boekvoorstelling : Maud Vanhauwaert - Tosca

Woensdag 15 november krijgen we Maud Vanhauwaert om 20 uur op bezoek in onze koffiebar. Maud is schrijver en performer. Ze publiceerde de poëziebundels Ik ben mogelijk (2011) en Wij zijn evenwijdig (2014) en is ook bekend van haar cursiefjes voor De Morgen en haar Antwerps stadsdichterschap. Ze komt haar romandebuut "Tosca" bij ons voorstellen. Liza Noteris gaat met haar in gesprek.

 

Over het boek:

In een brief aan haar uitgever legt vertaalster May uit hoe een treffend potloodportret het begin vormde van een verstikkende uitwisseling van woorden met Aline, een jonge vrouw die zich al lijkt te verzoenen met haar nakende dood.

Hoe harder May deze Aline probeert te leren kennen, te begrijpen, te redden, hoe meer May met lege handen lijkt te staan. En lege pagina’s.

 

Tosca is een poëtische roman vol onderhuidse spanning over twee vrouwen die verstrengeld raken in een toxische relatie, waarbij de grens tussen feit en fictie flou wordt en waarin steeds twijfelachtiger wordt wie wie parasiteert. Een even zinderend als poëtisch kat-en-muisspel.

 

‘Vaak heb ik gedacht: zij is een gesloten boek; beter dan ik kan niemand haar lezen,’ schrijft May over Aline in Tosca. De speciale editie sluit hierop aan: het is een – letterlijk – gesloten boek, een paperback met japanse binding waarbij je de pagina’s zelf moet openscheuren met een bijkomend kaartje, waardoor het verhaal zich op een unieke wijze ontvouwt.

 

De toegangsbijdrage bedraagt 4 euro. Zo kunnen we fijne activiteiten blijven plannen in onze koffiebar. 

Ben je er graag bij? Laat het weten door een mail te sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met de activiteit in het onderwerp, en uw naam en het aantal personen in het bericht.

Gelezen 815 keer Laatst gewijzigd op Woensdag, 15 november 2023 16:24